De avonturen op Mallorca

Februari 2022 maakte ik voor het eerst kennis met het eiland. Voor Kalas Sportswear en ROCQ Sports ben ik inmiddels een aantal keer naar het prachtige eiland gevlogen om foto’s te maken van de beleving van het wielrennen. Mallorca is het perfecte eiland voor wielrenners; glooiende wegen en stijle klimmetjes. Mallorca heeft het. In dit artikel neem ik jullie mee achter de schermen.

Mijn doel is om met dit soort foto’s beleving vast te leggen. Foto’s maken die juist niet alleen met het eindproduct te maken hebben. Beleving en sfeer, dat is wat ik terug wil zien in de beelden. Zodat vele mensen zich kunnen identificeren met de beelden.

7:00 opstaan

Na een stevig ontbijt (meestal veel te veel havermout) start ik de dag. Een bak koffie bij een lokaal café en de route wordt besproken met elkaar. Opgeladen apparatuur, lege geheugenkaarten en met een goede Spotify playlist begin ik aan de trip.

9:00 vertrek

Meestal rij ik met de auto de eerste kilometers een stuk vooruit. De eerste wegen zijn ‘saai’ en zo zorg ik ervoor dat ik de omgeving verderop al wat kan verkennen. Via Komoot heeft iedereen de route.

In deze tussentijd maak ik mijn foto’s. We zijn op de mooiste plekken op het eiland. Aanraders voor een bezoek aan het eiland zijn”: Cap de Formentor, Sóller, Valldemossa, Pollenca en Palma de Mallorca.

14:00 koffie

Met de heerlijkste taartjes van Celler Sa Sini in Santa Maria Del Camí.

17:00 terugkomst

De jongere wielrenners maken meestal het hoofdgerecht; vaak een heerlijke pasta. De foto’s van de dag worden bekeken, de Strava-routes worden gedeeld met het thuisfront.

Avond

In de avond ben ik de foto’s aan het bewerken, zorgen dat mijn apparatuur weer klaar is voor een nieuwe dag. De dagen vliegen voorbij.